Stefan leser

Javisst leser jeg, det bør ikke komme som noen overraskelse på de som ikke detter innom bloggen av ren og skjær tilfeldighet. At jeg leser, er kanskje ikke spesielt interessant, men hva – det kan kanskje være av betydning. Hva man leser kan nemlig fortelle ganske mye om hvem man er.

Olav H. Hauge

Derfor kommer jeg sporadisk til å legge ut lister over hva jeg leser. Noe jeg alltid leser, er Olav H. Hauge. Jeg er i det store og hele hekta på poesi. Det er noe jeg kommer til å komme tilbake til, ved flere anledninger.

Dessuten leser jeg alltid mer enn en bok, noen leser jeg raskt og noen bruker jeg lang tid på. Andre leser jeg egentlig hele tiden. Hauge er blant de jeg leser hele tiden, det er også William Shakespeare.

Jeg leser for å underholdes, få tiden til å gå, lære, forundres, le, plages eller for å kunne skrive selv.

JANUAR 2013
Jada, jeg har lest i året som har gått, selv om siste oppdatering her er fra langt tilbake. Det har blitt mye om av Olav H. Hauge, om sonetter og litteraturteori, siden jeg har holdt på med masteroppgava. Men nå er den ferdig.

Akkurat nå leser jeg Muriel Rukeyser: The Life of Poetry, og det er en bok som absolutt anbefales.

NOVEMBER 2012: Nok en gang svært lenge siden oppdatering. Proust går det sakte med. Det går for det meste i diktsamlinger. Jo Eggen, Olav H. Hauge, Ingrid Storholmen og Hanne Bramness er blant de mest leste akkurat nå.

MARS 2012: Lenge siden det har blitt oppdatert her, men jeg leser fortsatt. Har såvidt begynt på Marcel Proust: På sporet av den tapte tid. Utover det så går det mye i Jo Eggen. Men det meste av det jeg leser, har med masteroppgaven min å gjøre. Så det blir Olav H. Hauge og litteraturteori.

JANUAR 2012
Dette var ikke akkurat oppdatert. Men jeg leser fortsatt. Olav H. Hauge, Torgny Lindgren, Alice Munro, Siri Hustvedt.

MARS OG APRIL 2011
Lesningen preges av at jeg holder på med en masteroppgave i litteraturvitenskap. Jeg leser f.eks The Cambridge Companion to the Sonnet.

FEBRUAR 2011: Jo Eggen: Stavkirkedikt, Ole Karlsen: Fansmakt og bergsval dom, Emily Dickinson: Complete Poems.

JANUAR 2011: Disse bøkene drasser jeg på, for tiden; «The Tinderbox Way«, av Mark Bernstein, «Svartere bunader«, av Cecile Løveid og «The Station Hill Blanchot Reader«, av Maurice Blanchot.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s